Hangman

Jongeren in het straatbeeld. Studiedag!

geschreven op 22.04.2011

Studievoormiddag: een integrale blik op rondhangende jongeren

Woensdag 25 mei 2011 - Bibliotheek Permeke, Antwerpen


Jeugdconsulenten en jeugdwerkers, scholen, politie, straathoekwerkers... Allemaal komen ze wel eens in contact met rondhangende jongeren. De ene zijn ervaring is al wat positiever dan die van de andere, wat aanleiding kan geven tot een geanimeerd debat. Getuige de mediastorm rond de aanpak van hangjongeren. Tijdens de studievoormiddag komen verschillende actoren aan het woord die elk hun eigen ervaring over rondhangen toelichten. U krijgt ook een aantal do's en don'ts mee die u kunnen helpen om een beleid op te stellen rond jongeren en rondhangen.


Deze studiedag is het startschot voor het inspiratieboek ‘De Hangman. Over jongeren in het straatbeeld', dat inbegrepen is in de deelnameprijs. Het boek bundelt de expertise die de Hangman (www.dehangman.be) de voorbije jaren opdeed en belicht het thema ‘hangjongeren' vanuit verschillende invalshoeken. U kunt het boek nu al bestellen op de website van Politeia.

De publicatie wordt gelanceerd op 25 mei 2011. Ben je er graag bij? Download dan hier de folder!

Meer informatie kan je verkrijgen bij Nathalie (VVJ) op info@dehangman.be of 03/821.06.06 of bij Yves (Politeia) op yves.stevens@politeia.be of 02/289.26.12

Meer informatie...

DEZE STUDIEDAG IS VOLZET!


« Terug naar overzicht
Met steun van de Vlaamse overheid