Hangman

Persbericht. Westkust pest (hang)jongeren weg

geschreven op 19.04.2011

 

-persbericht

 

Westkust pest (hang)jongeren weg

 

VIP's aan de Westkust

VIP of Very Import Person, krijgt een heel nieuwe betekenis want aan de Westkust houdt de 'Very Irritating Police' vanaf de zomervakantie hangjongeren in de gaten. Deze 'irritante agenten' gaan hun uiterste best doen om jongeren te hinderen door hen te volgen, te controleren en aan te spreken. Kortom een politiespel om jongeren weg te pesten uit het straatbeeld.

 

Talk instead of stalk!

De Hangman vindt het bijzonder jammer dat de korpschef van de politiezone Westkust kiest voor een 'stalkcampagne', eerder dan in dialoog te gaan met de jongeren. Deze radicale keuze om jongeren te viseren en irriteren is onverstandig. Politiemensen die jongeren gaan enerveren, gaan eerder brandjes maken dan blussen. Op deze manier worden jongeren, maar ook gezinnen met kinderen weggepest. En zo trekt de politiechef helemaal de stekker uit de tolerantie en de toekomst van de Westkust.

 

-einde persbericht

 

De Hangman is een samenwerking van Arktos vzw, Formaat Jeugdhuiswerk Vlaanderen, LISS (Limburgs Steunpunt Straathoekwerk), Onderzoekscentrum Kind en Samenleving, Steunpunt Jeugd, Vlaamse Jeugdraad , VLASTROV (Vlaams StraathoekwerkOverleg), VVJ (Vereniging van Vlaamse Jeugddiensten en -consulenten vzw) en Uit De Marge vzw.

 www.dehangman.be

 

Meer info?
Katrien Crispeyn - katrien.crispeyn@vlaamsejeugdraad.be
02 551 13 70 - 0473 80 57 26

 

 

 


« Terug naar overzicht
Met steun van de Vlaamse overheid